Bruidsboeketten en corsages uit Amersfoort

Het huwelijk is een van de meest bijzondere momenten in een mensenleven. Een dag vol opwinding, spanning, liefde, geluk en warmte waar menig meisje al op jonge leeftijd van droomt. Met zorg worden de ringen uitgezocht en de bruidsjurk wordt keer op keer opnieuw gepast. Het bruidsboeket maakt het allemaal af. Het accentueert de sfeer die er rondom een huwelijksfeest wordt gecreëerd. Stijlvol en ingetogen, met zachte tinten en subtiele vormen. Of uitbundig met veel kleur en fantasievol vormgegeven. En alles wat daartussen zit. Quino Damen verzorgt als sinds 1969 bruidsboeketten en corsages voor huwelijken in Amersfoort en omgeving.

 

Bloemen op het huwelijksfeest

Behalve bruidsboeketten en corsages zorgen we ook voor de verdere aankleding van het huwelijksfeest. We schikken de tafelstukken en boeketten voor in de kerk of andere trouwlocatie. We regelen de bloemen voor de bruidsmeisjes en zorgen voor de aankleding van auto, fiets of koets. Ook de gelegenheid waar het feest plaatsvindt, kunnen we in stijl decoreren met bloemen en planten. We hebben in onze bloemenzaak in Amersfoort legio voorbeelden en ideeën, maar uiteindelijk bent u, als huwelijkspaar, degenen die het helemaal voor het zeggen hebben. En eerlijk gezegd, is het meestal de bruid. De bloemen dragen haar op handen.

 

De magie van het bruidsboeket

Even terug naar het bruidsboeket. Want meestal begint het daarmee. Zodra de jurk is uitgezocht, wordt het bruidsboeket samengesteld. Vroeger was het de bruidegom, die meestal vergezeld van zijn aanstaande schoonmoeder, het bruidsboeket samenstelde. De moeder van de bruid wist hoe de jurk er uitzag en daar moest het boeket natuurlijk bij passen. Daarnaast was het bruidsboeket een weerspiegeling van de persoonlijkheid van de bruid. Dat kon dus een frivool, speels en kleurrijk boeket worden of een ingetogen, klassieke samenstelling krijgen. Tegenwoordig komen de aanstaanden meestal samen om het bruidsboeket uit te zoeken, hoewel het nog steeds vaak de man is die het boeket komt ophalen of laat bezorgen.

 

Twee bruidsboeketten?!

De etiquette leert dat de bruid gedurende de huwelijksceremonie het bruidsboeket in haar rechterhand houdt. Daarna geeft ze het af aan een van de bruidsmeisjes. Bij de ontvangst van de gasten draagt ze het bruidsboeket links, zodat de rechterhand vrij is voor de felicitaties. En gedurende het feest is het een traditie om het bruidsboeket over de schouder te gooien richting alle ongehuwde dames die hopen het boeket te kunnen vangen. Nu vinden de meeste bruiden dat wel een beetje zonde. Vandaar dat we bij Quino Damen adviseren om twee bruidsboeketten te laten maken. Een om te bewaren en een eenvoudigere versie om te gooien. Dat noemen we dan ook voor het gemak een ‘gooiboeketje’.

 

Etiquette van de corsages

Over de corsages worden altijd twee dezelfde vragen gesteld: aan welke kant moeten ze worden gedragen en moeten ze hangen of staan? Corsages worden aan de linkerzijde, onder het sleutelbeen gedragen. Bij de dames bestaat de corsage uit enkele bloemen van het bruidsboeket. Zij dragen de corsages hangend. Bij de heren bestaat de corsage uit één bloem en deze wordt staand op het linker revers gedragen. De ceremoniemeester deelt de corsages uit.

Wil u meer weten over bruidsboeketten, corsages en huwelijksbloemen? Bel dan voor een vrijblijvende afspraak of kom naar onze winkel voor heel veel inspiratie.

Ook een bruidsboeket? Neem contact op!

Ook een bruidsboeket? Neem contact op!
0

Vul hier uw zoekopdracht in