Over Quino Bloembinders

Een eeuw oud, en springlevend! Honderd jaar geleden zat hier aan de Utrechtseweg in Amersfoort al een bloemenwinkel. En die winkel van toen zit er nog steeds, al is er sinds 1922 wel ongelooflijk veel veranderd.

Trends kwamen en gingen, er kwamen tal van bloemenen plantensoorten bij, cadeau-artikelen kregen een plek in de schappen. Wat er in al die jaren niet is veranderd, is de passie voor de natuur. Passie voor de vele kleuren en soorten in bloemen en planten. En vooral de passie om zoveel mogelijk mensen ervan te laten genieten.

Met Quino Bloembinders gaan we onze tweede eeuw in. Ik ben er trots op dat ik sinds 2017 elke dag in deze winkel mag werken, als nieuwe eigenaar. Trots op wat we in die eerste jaren hebben opgebouwd, ambitieus om voort te bouwen op het succes. Dat doe ik met een gepassioneerd team van mensen om me heen, dat doe ik vooral dankzij een trouwe klantenkring die Quino Bloembinders hebben (her)ontdekt.

Bij een 100-jarig bestaan gaat het vooral om historie, maar liever nog kijken we vooruit. Want een ding beloven we u: er komt nog veel meer moois van Quino!

Namens het team van
Quino Bloembinders,
Lauritz Prins

Eigenaar Lauritz Prins

Z’n hele leven is Lauritz al gek van bloemen en planten. Maar het duurt tot 2017 voor Lauritz Prins zich echt eigenaar van een winkel mag noemen. Dat is dan meteen een winkel met een strik erom: Quino Bloembinders, aan de drukke Utrechtseweg 74 in Amersfoort. Toen een 95-jarige winkel met veel historie. Bij de verkiezing van Bloemist van het jaar in 2019 wint de winkel zelfs de prijs voor de beste start-up.

In het jubileumjaar 2022 is het een zaak met vooral een kleurrijke toekomst. Bloemenwinkels die 100 jaar bestaan? Zoek ze maar eens op. Al is Lauritz Prins - uiteraard! - niet de eerste eigenaar. Veel klanten zijn Quino ook na de overname trouw gebleven. ‘En we hebben nieuwe klanten erbij gekregen zowel zakelijk als particulier. Van lieverlee hebben we Quino de richting gegeven zoals ik die altijd in mijn hoofd had. En ik moet ook zeggen: ik zit hier in een goede buurt. Dit is een beetje het Oud-Zuid van Amersfoort.’

Utrechtseweg 74
3818 EN Amersfoort
033 461 6162

Ma: Gesloten
Di - Vr: 09:00 – 18:00
Za: 09:00 – 17:00
Zo: Gesloten

Btw: NL001606858B81
KvK: 68111800