Bloemlezing over Quino Damen

Quino Bloembinders

In 1921 startte de heer C. Donath aan de Utrechtseweg in Amersfoort een bloemenwinkel onder de naam Myosotis (Vergeet-me-nietje). In 1969 was het Quino Damen die de zaak overnam en er zijn eigen naam aan gaf. Hij was een pionier in de edele bloemsierkunst en werd als snel een begrip in heel Nederland. Quino verkocht de bloemenwinkel in 1995 aan Ton Jonker, die in 2014 Lauritz Prins in dienst nam. De bloemenzaak is intussen al bijna een eeuw een begrip in Amersfoort en als het aan Lauritz ligt, zal het daar niet bij blijven.

Bloemlezing over Quino Damen

‘Toen ik als kind in hartje Amsterdam naar school liep, kwam ik langs drie bloemenstallen. Ik denk dat ik daar mijn passie voor bloemen heb opgelopen en nooit meer ben kwijtgeraakt.’ Intussen heeft eigenaar Lauritz Prins over de halve wereld in de bloemen gewerkt. Na zijn opleiding begon hij in een bloemenzaak in Alphen aan de Rijn. Via de Filipijnen kwam hij in Oostenrijk terecht, waar hij op een andere manier opnieuw het vak leerde: styling op hoog niveau, toveren met bloemen en planten. Die kennis en ervaring nam hij mee terug naar Nederland en past hij nu toe in zijn bloemenzaak in Amersfoort.

De mooiste bloemenzaak van Amersfoort

Quino Bloembinders

Lauritz is in 2014 bij Ton Jonker gaan werken met het idee om op termijn de zaak over te nemen. In maart 2017 was het zover en begon hij met zijn partner Nicole met het verbouwen van de zaak. Dat is nog steeds niet klaar. ‘Op termijn wordt dit de grootste bloemenzaak van Amersfoort,’ weet Lauritz. ‘Ik wil een winkel waarvoor de mensen in de rij staan.’ Zo relatief nieuw Lauritz is voor Amersfoort, zo ervaren en bekend is zijn staf. Erika werkt al 25 jaar bij Quino Damen en Dieuweke reeds 20 jaar. Ook Bram en Willem, algemeen ondersteunende medewerkers, zijn bekende gezichten. Ria neemt de verzorging van de bloemen voor haar rekening en Nicole en Noushka zorgen voor de administratie. Samen vormen ze een vakbekwaam en gedreven team dat elke dag het beste uit zichzelf en de bloemen wil halen.

Al meer dan 45 jaar vakmanschap

Ruim aanbod kwaliteitsboeketten

Voor 12:00 besteld, vandaag afgeleverd

Direct betalen via iDeal of PayPal

0

Vul hier uw zoekopdracht in