Over Quino Bloembinders

Een begrip in Amersfoort? Ja, dat mag je rustig zeggen over Quino Bloembinders. Of, zoals veel ‘oude’ klanten nog zeggen, Quino Damen. Onder die naam werd de bloemenwinkel aan de Utrechtseweg de afgelopen halve eeuw ‘wereldberoemd’ in Amersfoort.

Het creëren van sfeer en beleving is de aantrekkingskracht van Quino Bloembinders. De prachtige buitenpresentatie wekt bij veel bezoekers en passanten de aandacht. In onze winkel waan je je in een andere wereld. De kleuren en het assortiment veranderen met de seizoenen mee. Dat geldt voor de bloemen, planten, natuurlijke creaties en een uitgebreide collectie keramiek, glaswerk en cadeauartikelen.

De collectie is uniek en met zorg samengesteld. Heeft eigenaar Lauritz Prins eigenlijk zelf een favoriete bloem of plant? Hij schudt het hoofd. ‘Ik houd van heel veel bloemen. Er zijn zoveel mooie soorten. Pioenrozen bijvoorbeeld vind ik schitterend. Maar van een mooie gerbera of roos kan ik ook genieten. En als ik bij mijn zusje op Bali ben, dan vind ik die grote groene planten mooi, die geven dat hippe jungle-gevoel.’

Bloemen bestellen

Eigenaar Lauritz Prins

Z’n hele leven is Lauritz al gek van bloemen en planten. Maar het duurt tot 2017 voor Lauritz Prins zich echt eigenaar van een winkel mag noemen. Dat is dan meteen een winkel met een strik erom: Quino Bloembinders, aan de drukke Utrechtseweg 74 in Amersfoort. Toen een 95-jarige winkel met veel historie. Bij de verkiezing van Bloemist van het jaar in 2019 wint de winkel zelfs de prijs voor de beste start-up.

In het jubileumjaar 2022 is het een zaak met vooral een kleurrijke toekomst. Bloemenwinkels die 100 jaar bestaan? Zoek ze maar eens op. Al is Lauritz Prins - uiteraard! - niet de eerste eigenaar. Veel klanten zijn Quino ook na de overname trouw gebleven. ‘En we hebben nieuwe klanten erbij gekregen zowel zakelijk als particulier. Van lieverlee hebben we Quino de richting gegeven zoals ik die altijd in mijn hoofd had. En ik moet ook zeggen: ik zit hier in een goede buurt. Dit is een beetje het Oud-Zuid van Amersfoort.’

Utrechtseweg 74
3818 EN Amersfoort
033 461 6162

Ma: Gesloten
Di - Vr: 09:00 – 18:00
Za: 09:00 – 17:00
Zo: Gesloten

Btw: NL001606858B81
KvK: 68111800